..  Het College
 

Topsport Volleybal in het College

 

 Visie en historiek

 
Op 25 maart 1998 werd het eerste topsportconvenant ondertekend tussen de onderwijs - en de sportsector in Vlaanderen. De Vlaamse Vollebalschool had toen echter al haar eerste jaren achter de rug. Sinds 1995 waren er immers al meisjes, die een voltijdse schoolcarrière aan het College combineerden met een sterk trainignsprogramma na de schooluren

Met het topsportconvenant van '98 werd deze samenwerking tussen het College en de Vlaamse Volleybalbond bekrachtigd: ondersteund door respectievelijk het ministerie van onderwijs en sport kon de Vlaamse Volleybalschool rekenen op duurzame en gestructureerde ontwikkeling.

 
Op 25 juni 2004 ondertekenden de Vlaamse minister van onderwijs M. Vanderpoorten en de Vlaamse minister van sport M. Keulen, het Bloso, het BOIC, de BVLO, de VSF, het VSKO, het GO en het OVSG het nieuwe topsportconvenant. Vanaf 1 september 2004 is dit convenant in uitvoering.

In 2006 werd dan het bijzonder topsportconvenant tussen het departement onderwijs, het Onze-Lieve-Vrouwecollege en de Vlaamse Volleybalbond afgesloten. Het bestaan van de Vlaamse Volleybalschool werd hierdoor bevestigd.

Het doel van het topsportconvenant is om talentrijke jongeren de kans te bieden hun sport op hoog niveau te combineren met hun studies. Op deze manier kunnen ze naast hun sportieve ontwikkeling ook een volwaardig diploma secundair onderwijs behalen.