..  TechnOV
 

 

 
                    

   Download onze flyer! 

Vrachtwagenchauffeur: een beroep met toekomst en werkzekerheid!

Wist je dat 28% van de van de vrachtwagenchauffeurs die vandaag werken in de transportsector, 50 jaar of ouder zijn? Dit wil zeggen dat binnen ongeveer 10 jaar, 1/3 van de chauffeurs vervangen moet worden. Dit zijn er ongeveer  11 000!  Het chauffeurstekort is een van de grootste problemen waarmee de sector te kampen heeft. Mede door de invoering van het rijbewijs met vakbekwaamheid vanaf september 2009, is de drempel om chauffeur te worden nog verhoogd en vooral duurder geworden.


Maar:

 • In TechnOV begeleiden wij je prima op weg naar je rijbewijs. Ons slagingspercentage ligt hoger dan 80%
 • De studierichting "Vrachtwagenchauffeur" is GRATIS! Dit is mogelijk door onze samenwerking met het "Sociaal Fonds Transport en Logistiek"
 • Je behaalt mogelijks op 18 jaar:
  • Rijbewijs B, C en CE (met vakbekwaamheid)
  • Een ADR -getuigschrift (collie en tank)
  • Een VCA -attest

Aarzel dus niet...na je opleiding op TechnOV wacht je zeker en vast een mooie toekomst als vrachtwagenchauffeur!

TechnOV is de enige school in Vlaams Brabant die de opleiding aanbiedt en is heel centraal gelegen in Vilvoorde.


De opleiding is heel praktijkgericht!

 • Je hebt een volledige dag "Rijtechnieken" per week!
 • Het vak "Vrachtwagenchauffeur" (zie lessentabel) omvat o.a. 2u praktijk "Laden en lossen" en 2 uur praktijk"Autotechniek"
 • Je doet bijkomende ervaring op tijdens verschillende stages:
  • 5e jaar: 1 week laden en lossen
  • 6e jaar: 1 week bedrijfsstage (meerijden, observeren en de administratie afhandelen) en 1 week Ardennenstage: intensief rijden in heuvelachtig terrein (zie fotoboek)


De lessentabel:


5VC

6VC


Godsdienst

2

2

AV Godsdienst

Lichamelijke opvoeding

2

2

AV Lichamelijke opvoeding

Project algemene vakken

4

4

AV Project algemene vakken

Duits/Engels/Frans

3

3

AV Duits/Engels/Frans

Autorijtechnieken

8

8

PV+TV+ Stage Autorijtechniek

Vrachtwagenchauffeur

11

11

PV + TV Autotechnieken/Autorijtechniek


Wil je nog verder specialiseren? Dit kan in een 7e jaar BIJZONDER TRANSPORT


Wat heb je meer na dit extra jaar?

 • Diploma hoger secundair onderwijs
 • Je loopt stage in minimum 3 specifieke takken van transport (vb. geconditioneerd vervoer, uitzonderlijk vervoer, tankvervoer, autotransporter,...)
 • Je kan indien je wilt de "vakbekwaamheid goederenvervoer" behalen. Hiermee kan je starten als zelfstandig transporteur

Hoe gaan we te werk?

 • Anderhalve dag stage per week: je kiest 1 bedrijf waar je gedurende het ganse jaar terecht kan. 2 of 3 keer per jaar loop je stage gedurende 2 weken (=2 keer anderhalve dag) bij een bedrijf dat actief is in een specifieke tak van transport
 • Tweeënhalve dag les op school

 

 

Nieuwsgierig naar meer? Bezoek onze verschillende fotoboeken :

Schooljaar 2011-2012

o Ardennenstage maart 2012
o Bedrijfsbezoek Vervaeke (5VC, 6VC en 7BT) 17 oktober 2011
o Onze vrachtwagens
o Ons oefenterrein

Schooljaar 2010-2011

o Bedrijfsbezoekendag: Havencentrum Lillo + haven van Antwerpen
o Brandblusoefening ADR bij VDAB in Temse

Schooljaar 2009-2010

o Opendeur mei 2010
o Baraque Fraiture


 Een job in de logistiek?

 --> Download de flyer

 

Gratis container van Transport Service Demets - 8 mei 2012

TechnOV bedankt Transport Service Demets om ons GRATIS een container ter beschikking te stellen op het oefenterrein in Peutie als berging voor onze heftruck!
De vrachtwagenopleiding werkt ook regelmatig samen met Demets voor stages in 6 Vrachtwagen en 7 Bijzonder Transport, deze stages zijn uiterst interessant door de grote verscheidenheid aan types vrachtwagens binnen dit bedrijf.

Bezoek van 5VC aan KDL Trans - 19 april 2012

Op 19 april brachten de leerlingen van 5VC een bezoek aan het luchthavenbedrijf KDL Trans. Ze werden er rondgeleid in de boeiende wereld van de logistiek.

 

Ardennenstage 6VC: van 19 tot en met 23 maart 2012

Van 19 tot en met 23 maart vond voor 6VC de jaarlijkse Ardennenstage plaats. Met onze twee vrachtwagens werd er intensief geoefend op de weg, routeplanning gemaakt en natuurlijk was er af en toe tijd voor ontspanning. Het was een succesvolle stageweek! Je kan de foto's bekijken bij fotoboeken.

 

 

Startruck op bezoek in de Freinetschool Tringel - 9 maart 2012

 

 

Het fotodagboek

Het fotodagboek van het bedrijfsbezoek bij Vervaeke staat nu online op de site vrachtwagenchauffeur.be. Bekijk de site hier.

 

Bezoek aan de Kortrijkse Trailer beurs met 5VC, 6VC en 7BT - 29 november 2011

De leerlingen van 5VC, 6VC en 7BT hebben de Kortrijkse Trailer beurs bezocht. De beurs was iets minder uitgebreid dan 2 jaar geleden door de afwezigheid van enkele grote trailerbouwers, maar daarom niet minder interessant. De nieuwe Scania met euro 6 motor was aanwezig en onze leerlingen hadden de mogelijkheid om een uitgebreide testrit te maken! Deze vrachtwagen is zo milieuvriendelijk dat de lucht die de vrachtwagen uitstoot zuiverder is dan de buitenlucht in sommige stedelijke of industriële gebieden! Ook Mercedes was aanwezig met hun nieuwe Actros, een prachtige truck met een prachtig interieur!

 

Bedrijfsbezoek Vervaeke met 5,6 VC en 7BT - 17 oktober 2011

De leerlingen van 5VC, 6VC en 7BT brachten op maandag 17 oktober een leerrijk bezoek aan het transportbedrijf Vervaeke in Zellik. Vervaeke is de nummer 1 in België op het gebied van tanktransport. Info over de veiligheidsvoorschriften bij de verschillende soorten tanktransport en heel wat uitleg over de moderne communicatiemiddelen tussen planning en chauffeur, met name het Trimble Car Cube, maaken van deze uitstap een must voor onze leerlingen van de vrachtwagenafdeling.

 

Genderbewust omgaan met je leerlingen: Silvia De Roye van 6VC over meisjes in het onderwijs!

Meisjes / Jongens

 

 


 

21 februari 2011 - ADR-examen Basis en GIP Man


Na het ADR-examen BASIS zijn nu ook alle leerlingen geslaagd voor hun GIP-MAN. Proficiat!

 

 


 

23 november 2010 - brandblusoefening ADR (6VC)

Om een ADR - getuigschrift te kunnen behalen is het voor de leerlingen van 6VC noodzakelijk om een beginnende brand te kunnen blussen. Deze oefening gaat jaarlijks door bij de VDAB in Temse waar een speciaal ingericht terrein ter beschikking staat.

   

 

 


 

20 oktober 2010 - vrachtwagensimulator (6VC)

De leerlingen van 6 Vrachtwagen hebben in oktober hun laatste trainingen volbracht op de vrachtwagensimulator. Gedurende hun opleiding brengt elke leerling gemiddeld 10-12 uur door op de simulator. Op deze manier kunnen de leerkrachten nog beter bijsturen om de leerlingen hun rijtechnieken te vervolmaken. Op de simulator kunnen allerlei situaties gesimuleerd worden zoals o.a. het rijden in de bergen bij hevige sneeuwval of het maken van een noodstop...

De trainingen op de simulator gebeuren dankzij een samenwerking van de school met de VDAB in Temse die hun simulator en een instructeur ter beschikking stellen. (Meer foto's kan je bekijken in de fotoboeken)