..  TechnOV
 

Op donderdag 5 december 19u00 organiseert TechnOV een infomoment voor de ouders van leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Voor de leelingen voorzien we op dat moment boeiende STEM-workshops. Die avond stellen we graag ons pedagogisch project voor alsook onze opleidingen binnen STEM-wetenschappen en STEM-technieken. Van harte welkom!

Interesse? -graag een seintje via info.technOV@kov.be. Het aantal plaatsen voor die avond is beperkt.

Infoflyer                            TechnOV-flyer

 

www.facebook.com/TechnovVilvoorde

 

 

 

De Sint 02 december 2019

Hoog bezoek in TechnOV!

Het Requiem van Mozart 23 november 2019

Op 22 november woonden onze leerlingen van de derde graad Industriële wetenschappen het Requiem van W.A.Mozart bij. Een fantastische en unieke ervaring!

De gezonde week 22 november 2019

Een hele week lang stond gezonde voeding centraal. Als afsluiter werden onze leerlingen verwend met een overheerlijk ontbijt!

Middagsport 18 november 2019

Sind 15 november kunnen onze leerlingen elke vrijdagmiddag skaten in de sporthal. Cool!

GIP 6EIT 08 november 2019

Het eerste trimester is reeds mooi gevorderd en de leerlingen van het 6de jaar Elektrische Installatietechnieken (TSO) zijn volop bezig met hun eindwerk.

Bedrijfsbezoekendag 07 november 2019

Vandaag brachten alle leerlingen van de school een bezoek aan de bedrijfswereld. Een boeiende en fijne dag!

Fietslichten aan! 05 november 2019

Deze ochtend controleerden de leerlingen van het leerlingenparlement de fietsen van onze leerlingen. Al onze fietsers kregen reflectoren en fietslichten!

Herfstvakantie 26 oktober 2019

Een heel mooie herfstvakantie aan al onze leerlingen en personeelsleden!

Eetfestijn 20 oktober 2019

Het eetfestijn zit er op en graag bedankt het hele team alle bezoekers! Dank je wel en ook een grote "dankjewel" aan de leerlingen die geholpen hebben!

Halloween 18 oktober 2019

Het eetfestijnweekend staat voor de deur...tijd om wat Halloweenversiering aan te brengen!

Dag van de jeugdbeweging 18 oktober 2019

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging en hiervoor had het leerlingenparlement heel wat leuke middagactiviteiten georganiseerd

Youca 17 oktober 2019

Vandaag hebben alle leerlingen van 5TSO zich belangeloos ingezet voor Youca. Hierbij hebben zij hun dagloon afgestaan voor een mooi project in Guinee. De bedoeling van dit project is de werkloosheid onder jongeren te verminderen en jongeren te stimuleren om te ondernemen. Dit doet Trias samen met de partner Jeunes Solidaires, een jong dynamisch platform van maar liefst 800 jongeren tussen de 15 en 35 jaar. Onderliggend wil Trias de oorzaken van armoede en migratie, die vaak te maken hebben met het gebrek aan jobs, voor Guineese jongeren aanpakken.

ASCP Drone project 15 oktober 2019

Op 7 juni namen zes scholen voor STEM-wetenschappen en STEM-technieken het tegen elkaar op tijdens de ASCP Drone Race (Aircraft Schools Challenge Project). De wedstrijd vond plaats in het Zaventemse ASCO. Onze leerlingen van 4IW (Industriële wetenschappen) behaalden toen met hun eigen ontworpen drone de eerste prijs. Een heel mooie prestatie!

Als beloning kregen de leerlingen van 4IW, 5IW en 6IW op maandag 14 oktober een initialieles "dronevliegen".

Musical 40-45 11 oktober 2019

Vandaag woonden onze leerlingen van 5BSO en 6VC de musical 40-45 bij. Het was een indrukwekkende voorstelling! Weldra is het de beurt aan de leerlingen van de 3de graad TSO.

Portugal 07 oktober 2019

Op 1 april 2020 vertrekken onze laatstejaars naar Porto en Lissabon. Een leuk vooruitzicht voor onze leerlingen. :-)
Omwille van het hoge aantal deelnemers waren we echter wel genoodzaakt om een stop te zetten op de inschrijvingen.

Manoeuvres bij 5VC 07 oktober 2019

De eerste maand zit er op voor onze leerlingen van het 5de jaar Vrachtwagenchauffeur. Hun manoeuvres gaan al heel vlotjes!

Onze leerlingen aan het werk 07 oktober 2019

Dag van de leerkracht 04 oktober 2019

Dag van de leraar - Een ontzettende dankjewel aan alle leerkrachten!

Teambuildingsdagen 29 september 2019

Van 25 tot en met 27 september gingen de teambuildingsdagen voor onze leerlingen door. Het waren fantastische dagen ook al was het zonnetje amper te zien.

Nieuw schooljaar 29 augustus 2019

Het hele team is klaar voor het nieuwe schooljaar. We wensen al onze leerlingen een heel fijn jaar toe!

Soda festiviteit 27 juni 2019

Op 27 juni werden alle leerlingen met een SODA-attest beloond met een heuse frietmobiel. Onze leerlingen die uitmunten in Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude hebben dit meer dan verdiend!

Proclamatie laatstejaars 26 juni 2019

Op 26 juni namen we afscheid van onze laatstejaars. TechnOV is ontzettend trots op alle afgestudeerde leerlingen. Een dikke proficiat aan iedereen en we wensen jullie allemaal heel veel succes in jullie verdere leven!

TechnOV gipt 21 juni 2019

Vandaag verdedigden onze laatstejaars hun eindwerk voor een interne en externe jury! Heel wat mooie projecten waar we als school voor STEM-wetenschappen en STEM-technieken trots op kunnen zijn!

Proclamatie Okan 21 juni 2019

Reeds 10 jaar werkt onze Okan-afdeling samen met de Orde van den Prince uit Meise. Voor deze gelegenheid vond een mooie lustrumviering plaats in het stadhuis van Vilvoorde. Onze Okanleerlingen kregen ook hun verdiende attest om de stap te zetten naar het reguliere onderwijs. Proficiat aan onze Okan-leerlingen!

 

 

Walibi 21 juni 2019

Ten voordele van de Parijsreis (eind april) werden er heel wat wafeltjes verkocht. De leerlingen van het 5de jaar Industriële Wetenschappen hebben toen de meeste wafels verkocht. Als beloning mochten zij vandaag (na de examens) gratis naar Walibi. Een leuke en welverdiende ontspanning na een lange examenperiode!

One World festival 16 juni 2019

Op zondag 16 juni traden onze Okan-leerlingen (Onthaalklas anderstalige nieuwkomers) op tijdens het One World festival in het CCDefactorij in Zaventem. TechnOV is enorm fier op hun opvoering van Romeo&Julia. Knap

ASCP Drone Race 07 juni 2019

Op 7 juni namen zes scholen voor STEM-wetenschappen en STEM-technieken het tegen elkaar op tijdens de ASCP Drone Race (Aircraft Schools Challenge Project). De wedstrijd vond plaats in het Zaventemse ASCO. Onze leerlingen van 4IW behaalden met hun eigen ontworpen drone de eerste prijs. Een heel mooie prestatie! Op onderstaand fragment van Ringtv is Felix van 4IW aan het woord.

https://www.ringtv.be/nieuws/leerlingen-technisch-en-beroepsonderwijs-racen-met-zelfgemaakte-drones-zaventem

Meest verdienstelijke leerling 03 juni 2019

Op 3 juni werd Oliwia uit het 6de jaar Hout bekroond als meest verdienstelijke leerlinge van het jaar. Wij zijn daar heel fier op!

What's Up? 19 mei 2019

Een heel mooi artikel over onze leerlingen van het 5de jaar Elektrische Installatietechnieken (5TSO). (pagina 4 tot en met 8 in weblink)

Lees meer

Vlaamse houtproef 19 mei 2019

Op 25 april namen 2 leerlingen van onze houtafdeling deel aan de Vlaamse houtproef. In aanwezigheid van burgemeester Hans Bonte en schepen van onderwijs Jo De Ro werd het startschot gegeven. Op vrijdag 17 mei vond de prijsuitreiking plaats. Nasredinne werd heel mooi 8ste van de 59 deelnemers. Proficiat!

Sportdag 17 mei 2019

Ook al was het een grijze dag....de sportdag was gewoonweg super geslaagd!

Belgsich stripmuseum 08 mei 2019

Op woensdag 8 mei brachten de leerlingen van 3TSO een bezoek aan het Belgisch stripmuseum

Brugge 3TSO 30 april 2019

In het kader van het vak geschiedenis (Middeleeuwen), brachten onze leerlingen van 3TSO op 30 april een boeiend bezoek aan de stad Brugge.

Talentstage 1TEC 26 april 2019

Op 25 april hebben onze leerlingen van 1TEC deelgenomen aan de "Talentstages" van Vlajo (Vlaamse jonge ondernemingen). Onze leerlingen hebben de bewoners van het woonzorgcentrum Zonnesteen (Zemst) geholpen en de manager ondersteund. Een boeiende manier om te proeven van wat de arbeidsmarkt zoal te bieden heeft!

Lees meer

Electro Brain 26 april 2019

Op 26 april namen de leerlingen van 6EIT (TSO) en 6EI (BSO) deel aan de jaarlijkse Electro Brain wedstrijd. Een uitdagende ervaring voor onze leerlingen en weldra zullen de winnaars bekend gemaakt worden!

Paris 26 april 2019

Op 24, 25 en 26 april waren onze leerlingen van 5TSO en 5BSO op driedaagse in Parijs. Een traditie die al bijna 25 jaren bestaat in onze school. Een fantastische reis met een een heel fijne groep leerlingen!

Madrid 2019 09 april 2019

Van 3 tot en met 8 april stond Madrid (Madrid-Toledo-Segovia-Aranjuez) op he programma voor onze laatstejaars. Het was een fantastische reis en een mooie afsluiter van hun loopbaan in onze school.

 

Ardennenstage voor 6VC 31 maart 2019

Onze leerlingen van het 6de jaar Vrachtwagenchauffeur zijn de hele week op Ardennenstage. Een zeer leerrijke periode met dag- en avondritten en ook wat cultuur. Binnen twee maanden nemen zij deel aan hun officieel rijexamen.

Plastische opvoeding 29 maart 2019

Er is heel wat creatief talent bij onze eerstejaars!

Het Fort van Breendonk 18 maart 2019

Vandaag bezochten de leerlingen van het 6de jaar TSO het Fort van Breendonk. Een leerrijke en aangrijpende uitstap voor onze leerlingen!

Openschoolavond 15 maart 2019

Het was een heel fijne en geslaagde openschoolavond en oud-leerlingenavond! 40 leerlingen van de basisschool namen deel aan de drone workshop en 7 scholen namen deel aan onze ROBOT GAMES. We danken iedereen voor het fijne bezoek aan onze school!

Week tegen pesten 25 februari 2019

Tijdens de week tegen pesten hebben alle leerlingen voor hun titularissen een leuke anti-pest t-shirt gemaakt!

Bezoek federaal parlement 20 februari 2019

In het kader van de lessen geschiedenis brachten de leerlingen van de 3de graad TSO vandaag een bezoek aan het federaal parlement.

Theatervoorstelling Ish 08 februari 2019

Op vrijdag 8 februari woonden de leerlingen van de derde graad de voorstelling van "Aangenaam, ik ben Ish" bij. Een mooi en aangrijpend verhaal van, over en door Ish Aït Hamou.

Bezoek aan UCLL 05 februari 2019

Op dinsdag 5 februari volgden onze leerlingen van het 7de jaar Industriële elektriciteit een opleiding van PLC S7-1200 aan de UCLL Leuven. In het kader van de lessen van procesautomatisatie maakten zij kennis met de nieuwe S7-1200 en voerden zij simulaties uit van de programmatie van een flessenvulinstallatie.

Factory of the future 05 februari 2019

De Factory of the future stond weer een weekje op de speelplaats van TechnOV. Op vrijdag 1 februari konden onze leerlingen van 5IW proeven van heel wat hoogtechnologische snufjes!

Ondernemer in de klas 25 januari 2019

In het kader van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) heeft vandaag de heer Luyten een voorstelling gegeven aan de leerlingen van 5EIT en 6EIT. Als sales manager van ALHO Systeembouw gaf hij heel wat kennis, ervaring en expertise door aan onze leerlingen.

Studiemarkten 23 januari 2019

In januari was TechnOV op heel wat studiemarkten aanwezig. Een fijne meerwaarde waren onze leerlingen die met veel gedrevenheid hun projecten uitlegden aan de bezoekers!

De Kerstman 21 december 2018

De Kerstman kwam in TechnOV en zag dat er vele fijne leerlingen waren! :-)

Sinterklaas 06 december 2018

De Sint kwam en zag dat er veel fijne leerlingen waren! Tijd om de school in kerststemming te brengen!

Robot games 05 december 2018

Op 5 december verzamelden heel wat deelnemers van het STEM-project rond de "ROBOT GAMES" zich in het lokaal van Industriële Wetenschappen van TechnOV. Als initiator van dit project zijn we dan ook best fier! Tijdens de openschoolavond van 15 maart zal de echte wedstrijd plaatsvinden.