..  TechnOV
 

NIEUW in TechnOV vanaf 1 september 2020

5de jaar Industriële ICT (5TSO)

--> meer info vind je hier.

 

 

Inschrijven in het secundair onderwijs 2020 - 2021

    • Maak een afspraak via mail of telefonisch: info.technov@kov.be of 02 251 34 28

 

Schoolbrochure                 TechnOV-flyer

www.facebook.com/TechnovVilvoorde

 

 

 

Startinfo voor de ouders 13 september 2020

Tijdens de eerste weken van het schooljaar is het steeds de gewoonte om de ouders van de leerlingen te verwelkomen tijdens een infoavond. Zowel dit infomoment als de normale oudercontacten zullen dit jaar niet kunnen doorgaan. De klastitularissen zullen tijdens de tweede helft van september telefonisch contact opnemen met de ouders. Het is niet alleen een eerste persoonlijke kennismaking maar het biedt ons ook de mogelijkheid om eventuele nuttige informatie mee te nemen naar de klassenraden eind september.

We geven jullie alvast de volgende infobrief mee (download hier). De voorstelling van de inhoud van deze brief kunnen jullie in onderstaand filmpje volgen.

GIP eindwerk 6EIT 28 juni 2020

Onze laatstejaars heb op vrijdag 26 juni hun welverdiend diploma gekregen. Op maandag 23 en dinsdag 24 juni hebben zij met veel enthousiasme hun eindwerk verdedigd. We geven je graag wat beelden mee van het eindwerk van Max uit het 6de jaar Elektrische installatietechnieken (TSO).

Prclamatie 26 juni 2020

Vier proclamaties op 1 avond en dit allemaal volgens de Coronaregels. Het TechnOV-team is zo trots op de laatstejaars die vandaag hun diploma of getuigschrift ontvangen hebben. Het geeft een mooi gevoel dat we in deze tijden alles hebben gedaan om een warm afscheidsmoment voor hen te voorzien. We wensen jullie het allerbeste, geniet van het leven en jullie zijn altijd welkom in school!

Franse film en Krokusquiz 21 februari 2020

Tijdens de laatste dag voor de krokusvakantie was er in de voormiddag pré-GIP voor de laatstejaars, Franse film voor de andere leerlingen en in de namiddag was er de super spannende krokusquiz voor alle leerlingen!

Linken en herinneren 20 februari 2020

Gisteren werden de zes laureaten gekozen van de jaarlijkse wedstrijd 'Linken en Herinneren' van de VZW Auschwitz in Gedachtenis. Ook leerlingen van 6IW waren er bij. Met een 3D-geprinte vuist, voorzien van krantenartikels, hebben zij de beknotting van de persvrijheid in vele landen willen aanklagen. Alle leerlingen ontvangen een mooie prijs en 1 leerling van 6IW mag mee op vierdaagse studiereis naar Auschwitz. Proficiat aan de leerlingen en mr. Corstjens!

Kies kleur tegen pesten 17 februari 2020

In deze week tegen pesten heeft het leerlingenparlement complimentenbomen opgehangen in de school!

Bezoek aan de AP Hogeschool 14 februari 2020

Op vrijdag 14 februari hadden onze leerlingen van 6EIT een boeiende opleidingsdag in de Antwerpse AP Hogeschool.

Dikketruiendag 11 februari 2020

Dikketruiendag @ TechnOV - vandaag stootte onze school een heel pak minder broeikasgassen uit en het leerlingenparlement maakte samen met andere leerlingen vogelhuisjes en insectenhotels. Zo hebben we meteen ook ons steentje bijgedragen aan de biodiversiteit!

Portugese tapasavond 07 februari 2020

Het was een fijne succesvolle tapasavond ten voordele van de Portugalreis van onze laatstejaars. Het aftellen kan beginnen!

Schrijf-ze-vrijdag 07 februari 2020

Vandaag is het “schrijft-ze-vrijdag” en onze leerlingen nemen deel aan dit project van Amnesty International! Mooi om onze leerlingen zo meer te leren over mensenrechten.

Onderwijsmarkt Vilvoorde 05 februari 2020

Op 5 februari kregen onze leerkrahten tijdens de studiemakrt in het Bolwerk de ondersteuning van de leerlingen. Wat deden zij dat goed!!

Actiedag Vlaamse scholierenkoepel 03 februari 2020

Het leerlingenparlement van TechnOV is vandaag aanwezig op de Actiedag van de Vlaamse scholierenkoepel! Het wordt alvast een boeiende dag met heel wat workshops.

Pedagogische studiedag 31 januari 2020

Teambuildingsdag met het personeel - TechnOV @ Flanders fields

Bakens voor burgerzin 29 januari 2020

TechnOV @ Auschwitz in gedachtenis - Onze leerlingen mochten de prijs " Bakens voor burgerzin" in ontvangst nemen vanwege hun inzet voor de herinnering van de Holocaust slachtoffers.

STEM-olympiade voor 1A en 2ME 29 januari 2020

Deze week nemen onze leerlingen van 1A-IW, 1A-TEC en 2ME deel aan de Vlaamse STEM-OLYMPIADE. Heel veel succes!!

 

Brandblusoefening 28 januari 2020

Op 28 januari hadden onze leerlingen van 6VC een brandblusoefening. Iedereen was geslaagd!

Auschwitz in gedachtenis 27 januari 2020

De leerlingen van 6IW zijn bijna klaar met hun project voor de VZW Auschwitz in gedachtenis. Met een 3D-geprinte vuist, voorzien van krantenartikels, willen zij de beknotting van de persvrijheid in vele landen aanklagen. Vanavond zijn de leerlingen ook uitgenodigd in Brussel om een ereplaat in ontvangst te nemen van het project van het voorbije schooljaar. Toen hebben de leerlingen van 6TSO de vijfdejaars rondgeleid in Breendonk.

Schaakmat 24 januari 2020

Naast de middagsport, de middagspelletjes en de middagtoegang tot het ICT-lokaal is er sinds vandaag ook een nieuwe activiteit op vrijdag! Elke vrijdagmiddag is er in lokaal 023 schaakcompetitie en -initiatie! Allen welkom!

Bezoek aan het Federaal Parlement 22 januari 2020

Vandaag brachten de leerlingen van 5TSO een bezoek aan het Federaal parlement. Een rondleiding in de Kamer en de Senaat stonden op het programma en de leerlingen kregen ook een bezoek van parlementslid mevrouw Kitir. Het was een boeiende dag!

Vlajo - ondernemer in de klas 17 januari 2020

Op 16 januari maakten de leerlingen van de derde graad Elektrische Installatietechnieken kennis met Mr. Massoels van Engie. De voordracht was in het kader van Vlaamse Jonge Ondernemer. Via deze boeiende voorstelling konden onze leerlingen kennismaken met het bedrijfsleven en op deze manier wordt er ook een stevige boost gegeven aan de ondernemerszin.

Naar het Autosalon 13 januari 2020

Vandaag brachten onze leerlingen van de richting Auto een bezoek aan het autosalon. Boeiend om kennis te maken met de nieuwe ecologische wagens van de toekomst!

Nieuwjaarsdrink 10 januari 2020

Vandaag lazen de leerlingen van het eerste jaar hun nieuwjaarsbrieven voor aan hun peters en meters van het vijfde jaar ....en daar hoorde natuurlijk een receptie bij

Kerstviering 20 december 2019

Het trimester werd afgesloten met een heel mooie kerstviering. Onze TechnOV-band was van de partij en toch wel heel fijn om weten dat Robbe speelt op zijn eigen gemaakte elektrische gitaar. Een heel fijne vakantie aan iedereen!

De Sint 02 december 2019

Hoog bezoek in TechnOV!

Het Requiem van Mozart 23 november 2019

Op 22 november woonden onze leerlingen van de derde graad Industriële wetenschappen het Requiem van W.A.Mozart bij. Een fantastische en unieke ervaring!

De gezonde week 22 november 2019

Een hele week lang stond gezonde voeding centraal. Als afsluiter werden onze leerlingen verwend met een overheerlijk ontbijt!

Middagsport 18 november 2019

Sind 15 november kunnen onze leerlingen elke vrijdagmiddag skaten in de sporthal. Cool!

GIP 6EIT 08 november 2019

Het eerste trimester is reeds mooi gevorderd en de leerlingen van het 6de jaar Elektrische Installatietechnieken (TSO) zijn volop bezig met hun eindwerk.

Bedrijfsbezoekendag 07 november 2019

Vandaag brachten alle leerlingen van de school een bezoek aan de bedrijfswereld. Een boeiende en fijne dag!

Fietslichten aan! 05 november 2019

Deze ochtend controleerden de leerlingen van het leerlingenparlement de fietsen van onze leerlingen. Al onze fietsers kregen reflectoren en fietslichten!

Herfstvakantie 26 oktober 2019

Een heel mooie herfstvakantie aan al onze leerlingen en personeelsleden!

Eetfestijn 20 oktober 2019

Het eetfestijn zit er op en graag bedankt het hele team alle bezoekers! Dank je wel en ook een grote "dankjewel" aan de leerlingen die geholpen hebben!

Halloween 18 oktober 2019

Het eetfestijnweekend staat voor de deur...tijd om wat Halloweenversiering aan te brengen!

Dag van de jeugdbeweging 18 oktober 2019

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging en hiervoor had het leerlingenparlement heel wat leuke middagactiviteiten georganiseerd

Youca 17 oktober 2019

Vandaag hebben alle leerlingen van 5TSO zich belangeloos ingezet voor Youca. Hierbij hebben zij hun dagloon afgestaan voor een mooi project in Guinee. De bedoeling van dit project is de werkloosheid onder jongeren te verminderen en jongeren te stimuleren om te ondernemen. Dit doet Trias samen met de partner Jeunes Solidaires, een jong dynamisch platform van maar liefst 800 jongeren tussen de 15 en 35 jaar. Onderliggend wil Trias de oorzaken van armoede en migratie, die vaak te maken hebben met het gebrek aan jobs, voor Guineese jongeren aanpakken.

ASCP Drone project 15 oktober 2019

Op 7 juni namen zes scholen voor STEM-wetenschappen en STEM-technieken het tegen elkaar op tijdens de ASCP Drone Race (Aircraft Schools Challenge Project). De wedstrijd vond plaats in het Zaventemse ASCO. Onze leerlingen van 4IW (Industriële wetenschappen) behaalden toen met hun eigen ontworpen drone de eerste prijs. Een heel mooie prestatie!

Als beloning kregen de leerlingen van 4IW, 5IW en 6IW op maandag 14 oktober een initialieles "dronevliegen".

Musical 40-45 11 oktober 2019

Vandaag woonden onze leerlingen van 5BSO en 6VC de musical 40-45 bij. Het was een indrukwekkende voorstelling! Weldra is het de beurt aan de leerlingen van de 3de graad TSO.

Portugal 07 oktober 2019

Op 1 april 2020 vertrekken onze laatstejaars naar Porto en Lissabon. Een leuk vooruitzicht voor onze leerlingen. :-)
Omwille van het hoge aantal deelnemers waren we echter wel genoodzaakt om een stop te zetten op de inschrijvingen.

Manoeuvres bij 5VC 07 oktober 2019

De eerste maand zit er op voor onze leerlingen van het 5de jaar Vrachtwagenchauffeur. Hun manoeuvres gaan al heel vlotjes!

Onze leerlingen aan het werk 07 oktober 2019

Dag van de leerkracht 04 oktober 2019

Dag van de leraar - Een ontzettende dankjewel aan alle leerkrachten!

Teambuildingsdagen 29 september 2019

Van 25 tot en met 27 september gingen de teambuildingsdagen voor onze leerlingen door. Het waren fantastische dagen ook al was het zonnetje amper te zien.

Nieuw schooljaar 29 augustus 2019

Het hele team is klaar voor het nieuwe schooljaar. We wensen al onze leerlingen een heel fijn jaar toe!