..  Virgo+
 
Fort van Breendonk

Op woensdag 12 juni gingen de leerlingen van 6 kantoor op uitstap. Het fort van Breendonk, een plaats waar honderden mannen en een dertigtal vrouwen immense pijn, honger en angst hebben gekend, soms met de dood tot gevolg. De gruwel die we kenden uit films, boeken en geschiedenislessen, kwam plots wel erg dichtbij. Het fort deed tijdens WOII dienst als doorgangskamp, in afwachting van een transport naar de concentratiekampen. Het leven was er echter even erg...

We werden allemaal stil bij de aanblik van de kamers en de verhalen van de gidsen. Wat zich hier allemaal heeft afgespeeld, mag echt nooit meer gebeuren. Laat het duidelijk zijn, discriminatie is dodelijk.

12 juni 2019

Op stap met 4VV

Met de leerlingen van 4 VV trokken we op dinsdag 4 juni naar het CC Bolwerk om er een gezellige
OKRA-namiddag van te maken. De leerlingen deden mee aan een leuke quiz. Er stond ook een Bingo op het programma. Eén van de leerlingen heeft zelfs een prijs in de wacht weten te slepen.

Een gezellige babbel, een drankje en een gezonde lach... meer hadden we niet nodig bij deze ervaring, die zowel voor de leerlingen als de ouderen erg verrijkend was.

05 juni 2019

Free podium

Op maandag 3 juni organiseerde de leerlingenraad weer haar Free Podium. Tijdens een heuse show kondenleerlingen dan vrijwillig hun talenten laten zien aan alle leerlingen van onze school.

Het publiek was heel enthousiast. Iedereen deed het prima en er werd dan ook massaal gestemd. Uiteindelijk kwam Thibaud, onze goochelaar, als winnaar uit de bus.

Bekijk foto's Free Podium
03 juni 2019

Verkeersdag voor de vijfdejaars

De leerlingen ondervonden de gevaren van spoorlopen dankzij een bewustmakingscampagne van Infrabel op onze school. Met een 3D-bril op de neus ervoeren zij hoe snel enkele stappen over het spoor fataal kunnen zijn.

Het artikel en de reportage van RingTV op onze school kan je hier bekijken.

28 mei 2019

Podiumplaats voor onze nieuwsneuzen!

De Nieuwsneuzenwedstrijd van RingTV zit erop. Onze leerlingen van 6 O&Cb kregen zowel van de jury als het publiek een mooie derde plaats! En terecht!
De beslissing van de jury kan je hier bekijken.

28 mei 2019

7 Kinderzorg en 7KZ maken het leuk op school

Toen de schoolbel op woensdag 15 mei voor alle andere leerlingen het signaal was dat ze naar huis mochten, sloegen de 5 harten van de leerlingen van 7 Kinderzorg een paar tellen sneller, maar al snel herpakten ze zich en hebben ze een 40-tal kinderen van 3 tot 12 jaar een onvergetelijke namiddag bezorgd.

Het thema was 'De zoo', en de kinderen hebben heel wat dieren leren kennen: hoe ze er uit zien, welke geluid ze maken, hoe ze bewegen... Onze leerlingen speelden een toneelspel, waarbij de kinderen zeer actief betrokken werden. Nadien waren er nog snoezelworkshops. De zevendejaars zorgden ook voor een stevige broodmaaltijd en een lekker tussendoortje.

Rond 16u startte het opruimen. Een zware job, want de leerlingen hadden heel veel materiaal gemaakt en meegebracht. Een dikke pluim voor 7KZ. De kinderen en de begeleidende leerkrachten vonden het een geslaagde dag!

Bekijk foto's Themadag
22 mei 2019

Examentips

De examens staan alweer voor de deur. Deze belangrijke periode brengt vaak stress en druk met zich mee.

Ouders kunnen hun kinderen daarbij helpen en motiveren!

21 mei 2019

Laatste 50 dagen voor onze afstuderenden

"Onze '50 laatste dagen-activiteit' is voorbij gevlogen. Vrijdag 10 mei hebben we kunnen genieten van een mooie uitstap die door de leerkrachten werd georganiseerd. We zijn een hele dag naar Phantasialand geweest. Daar waren we vrij en konden we het park ontdekken. Samen met 6 TSO en 7 BSO hebben we genoten van deze dag. We hebben beseft dat het onze laatste momenten samen zijn. Na jaren lang samen op school en in de klas is het volgend jaar zo ver: we verlaten Virgo+.
Bedankt aan alle leerkrachten die er alles aan gedaan hebben om er een leuk jaar van te maken."

Lara & Houda
7 BS a

Bekijk foto's Laatste 50 dagen
10 mei 2019

NieuwsNeuzen

De leerlingen van 6 O&Cb legden voor de NieuwsNeuzenwedstrijd Joeri Van den Brand van de partij Groen op de rooster. Als echte politieke interviewers stelden ze enkele terechte vragen en legden ze hem 5 moeilijke stellingen voor. Dit interview werd op vrijdag 10 mei uitgezonden en kunnen jullie hier herbekijken.

Om de publieksprijs te winnen, hebben wij ook uw stem nodig. Daarom maakten de leerlingen deze flyers.

Stemmen kan vanaf dinsdag 21 mei tot zaterdag 25 mei!

 

 

06 mei 2019

Sportdag 7de jaars

Onze 7de jaars gingen op sportdag naar Limburg, waar ze eerst een tochtje railbiketen door de mooie Limburgse natuur. In de namiddag stond het blotevoetenpad in Zutendaal op het programma.

Kijk zeker in het fotoboek naar de andere leuke foto's!

Bekijk foto's Sportdag 7dejaars
03 mei 2019

Op weg naar morgen...

De laatstejaars kregen vrijdagnamiddag heel wat info over het hoger onderwijs. Onder andere het leerkrediet, HBO5 en de mogelijkheden in de zorgsector werden toegelicht door medewerkers van het CLB, de UCLL en het H-team. In de workshops werden (zelf)testen en de beste sites over studiekeuze uitgeprobeerd. Oud-leerlingen stonden klaar om vragen te beantwoorden.

01 april 2019

Virgo-nieuwsneuzen

De leerlingen van 6O&Cb kregen bezoek van Kris Vander Gracht, journalist bij RINGtv. Kris vertelde enthousiast over zijn werk, de betrouwbaarheid van journalistiek en hoe je een interview afneemt. Binnenkort nemen de leerlingen deel aan "Nieuwsneuzen", een wedstrijd georganiseerd door RINGtv, en interviewen zij zelf een politicus. Wordt vervolgd...

25 maart 2019

Belgische finale voor onze leerlingen?

27 leerlingen uit B&IT hebben op 6 februari 2019 deelgenomen aan de preselecties van de Belgische Informatica-Olympiade. Gedurende 75 minuten zijn ze supergeconcentreerd bezig geweest met logisch en probleemoplossend denken. De gemiddelde scores tonen aan dat onze leerlingen gerust kunnen wedijveren naast deze van andere Vlaamse scholen, die al jaren deelnemen. Nu afwachten wat de individuele minimumscore moet zijn om te kunnen deelnemen aan de Belgische finale… Alvast proficiat aan onze B&IT'ers!

08 februari 2019

CEO Ericsson geeft onze leerlingen inspiratie!

Maandag 14 januari hadden wij de eer Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson, te mogen ontvangen op onze school. Het werd een inspirerende voormiddag. Mevrouw Van Uffelen deed de leerlingen nadenken over digitalisering, in de breedste zin van het woord. Tevens werden de gevolgen hiervan op o.a. ondernemerschap en de arbeidsmarkt besproken.

 

15 januari 2019

Hervorming secundair onderwijs

Virgo+ kiest vanuit haar traditie bewust voor economie & organisatie (EO) en voor maatschappij & welzijn (MW).

In het eerste jaar bieden we, naast 27 lesuren algemene vorming, 5 lesuren differentiatie aan.

30 december 2018

Inschrijvingen 2019-2020

Het eerste deel van het schooljaar zit er alweer op. We kijken met z'n allen uit naar een nieuw kalenderjaar, maar velen zijn ook al bezig met volgend schooljaar. Zo ook Virgo+...

Wil je onze school eens bezoeken? Dat kan zeker! Prik dan 26 februari vast in je agenda. De infoavond gaat door om 19u.

Geïnteresseerde leerlingen voor het eerste jaar secundair kunnen zich van 1 maart tot 29 maart 2019 digitaal aanmelden. De inschrijvingsperiode voor de aangemelde leerlingen gaat door van 6 mei tot 24 mei 2019. Leerlingen voor het tweede tot het zevende jaar kunnen zich vanaf dinsdag 23 april 2019 inschrijven na telefonische afspraak (02 254 88 20).

Meer informatie vind je hier.

30 december 2018

Gastspreker mucoviscidose

Op woensdag 21 november kwam Katrien Van Nuffel iets meer vertellen over "haar verhaal".

Katrien is de zus van regisseur Hans Van Nuffel, maker van de film Adem.

Katrien heeft mucoviscidose, de meest voorkomende erfelijke ziekte in België.

Gemiddeld zijn er in ons land 1100 personen met deze ziekte en 1/20 personen zijn drager van het muco- gen.

6 verzorging (a/b) willen Katrien vooral bedanken om haar verhaal met ons te delen.

Het was een zeer leerrijke voormiddag.

23 november 2018

Laatste activiteit van 6VZ in WZC Rietdijk

Op 22 juni heeft 6 Verzorging haar laatste activiteit uitgevoerd in WZC Rietdijk: ZUMBA-GOLD. Er werden vooraf eenvoudige danspassen voor bedacht en uitgewerkt. 
Met veel enthousiasme werd er door de zorgvragers, zowel de vrouwen als de mannen, meegedanst. 'Dit moet meer gebeuren!' weerklonk het door de zorgvragers...


Bekijk foto's 6VZ laatste activiteit
22 juni 2018

Leerkracht voor 1 dag

Vandaag voerde 5 STW de laatste IO-opdracht voor dit schooljaar uit: Leerkracht voor 1 dag.

Ze lieten hun petekinderen van 1 STV kennismaken met 4 vakken uit de richting STW : Expressie, Natuurwetenschappen, Sociale Wetenschappen en Voedingswetenschappen. Ze gaven een interactieve les over een lesonderwerp dat dit schooljaar behandeld werd.

Hun petekinderen waren enthousiast en voor 5 STW was het een bijzonder leerrijke ervaring!

Bekijk foto's Leerkracht voor 1 dag 5 STW
07 juni 2018

3de doe-dag voor 6VZ

Op woensdag 6 juni ging de 3e doe-dag door van de GIP-6 Verzorging. We mochten rekenen op de samenwerking met de kleuterschool 'de Knipoog'.
Voor dit deeltje moesten de leerlingen per 2 een leeshoekje inrichten. 'In het bos, in de zee, op de boerderij, aan het kasteel, in de slaapkamer, ...' werd een verhaal verteld waarbij de kleuters interactief betrokken werden. De kindjes van de eerste kleuterklas waren één en al oor... ze luisterden geboeid tot de laatste minuut!

Bekijk foto's 3de doe-dag GIP 6VZ
06 juni 2018

GIP-dag van 7TBZ

De leerlingen van 7TBZ werkten een heel schooljaar naar deze dag toe. Alles begon met een interview bij de oude zorgvragers, want ze moesten te weten komen wat deze personen nog eens HEEL GRAAG wilden doen als activiteit.

Na een enquête wisten de leerlingen het: wandelen, koken, dieren verzorgen, naaien, dansen en tuinieren! Voor sommige leerlingen was dit een heus avontuur, want soms was de activiteit ongekend terrein... maar het werd een leerrijke namiddag in een mooi versierde zaal. Er werd volop werd genoten door jong en oud. Eerst was er de inspanning, gevolgd door een heerlijk drankje en cake.

Bekijk foto's GIP 7TBZ
24 mei 2018

NIEUWSBRIEF mei

Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken.

18 mei 2018

3VV in Brussel en Mini-Europa

Vandaag maakten onze 3VV'ers een uitstap naar Brussel. Daar bezochten ze het Atomium, zowel in grote als kleine versie...

Bekijk foto's 3VV Brussel
15 mei 2018

Verkeerdag 2de-jaars
Op dinsdag 15 mei werden de leerlingen van ons tweede jaar ondergedompeld in de wereld van het verkeer.
  • Wat is een dode hoek?
  • Wat moet ik doen wanneer ik iemand bewusteloos aantref?
  • Waarvoor dient de app 112?
  • Mag ik fietsen en terwijl een selfie nemen?
  • Welk gevaar loop ik wanneer ik een spoorweg zomaar oversteek?
  • Hoe kan ik een fietsband repareren zonder mijn wiel te verwijderen?
  • Wat zie ik en wat zie ik niet vanuit de cabine van een vrachtwagen?
  • Wat wordt van mij verwacht op een Lijnbus?
  • Hoe ontsnap ik uit een brandende bus?
De aanwezige leerkrachten genoten duidelijk van het enthousiasme en de medewerking van al onze tweedejaars. Op het einde van de dag werden ze dan ook terecht beloond met een verfrissend ijsje.
Het was een topactiviteit!!!


Bekijk foto's Verkeersdag 2de jaars
15 mei 2018

Moederdag-welness o.l.v. 7TBZ in het wijkhuis Kassei

Toen we aankwamen, waren de 'mama's' zich al aan het verheugen op wat komen zou.
7TBZ heeft bijna iedereen onder hen verwend met een hand-, gelaats- en of voetmassage... met als kers op de taart: nog wat make-up! Er werd volop genoten... De verwennerij werd met een krachtig applaus voor onze leerlingen bestempeld.

'Tot volgend jaar!' weerklonk het...

Bekijk foto's 7TBZ: Samenwerking OCMW Vilvoorde en Virgo
14 mei 2018

Quiz door 6VZ

Als toepassing op de leerstof, organiseerden de leerlingen van 6VZ in kleine groepjes een quiz voor de bewoners van WZC Rietdijk. Ze begonnen met elk een thema te kiezen. Daar stelden ze dan vragen over op.
Tijdens het uitvoeren van de quiz, begeleidden de leerlingen de oude zorgvragers. Er werd hard nagedacht, maar vooral veel gelachen... en lekker gegeten van de cake die de leerlingen hadden voorzien!

Bekijk foto's 6VZ Quiz in WZC Rietdijk
03 mei 2018

5STW organiseert een sportdag voor de lagere school

De leerlingen van 5 Sociale - en Technische Wetenschappen organiseerden op 3 mei een sportdag voor het vijfde leerjaar van basisschool 'De Knipoog'.
Fitheidstesten, een gezond voedingsmoment en een sportactiviteit in het thema 'Escape game' stonden op het programma.

 

Bekijk foto's Sportdag 5 STW
03 mei 2018

7TBZ ondersteunt tijdens de 'Week van de valpreventie'

De leerlingen van 7TBZ mochten de zorgvragers van WZC Rietdijk begeleiden bij het stoelturnen en de rollator-cha-cha-cha. Nadien waren er nog allerhande gezelschapsspelen. Er heerste een ware competentiestrijd... Iedereen wou winnen! Met de nodige motivatie slaagden de leerlingen er in om iedereen te laten presteren. De tijd vloog voorbij... Iedereen had het naar zijn zin!

Bekijk foto's 7TBZ Valpreventie
26 april 2018