..  Virgo+
 
Hulppieten zorgen voor leuk feestje

Zij waren hulppieten in WZC Beaulieu, WZC Rietdijk, BSO De Lampion, BLO Klavertje 4 en BSO Sint Jozefschool!
De bejaarden stelden het ‘individuele' bezoekje, op hun kamer van de Hulppieten, erg op prijs.
Bij de kinderen luisterden de Hulppieten mee naar de verhalen uit het ‘Grote Boek'... Gelukkig waren er geen stoute kinderen. Daarom kon er voluit gestrooid worden met lekkers.
Er werd gedanst en gezongen. De Hulppieten hebben hun beste truckjes bovengehaald... Groot en klein, jong en oud waren tevreden!

Bekijk foto's Hulppieten
05 december 2019

Sfeeractiviteit

De leerlingen van 6 Verzorging zorgden voor een sfeervolle namiddag in het WZC Rietdijk. Voor het eerste deel van de GIP, werd er een gedichtenbundel voorgelezen bij de bejaarden. Natuurlijk mochten de zelfgemaakte lekkernijen niet ontbreken. Nadien was er nog wat tijd om te dansen....

Bekijk foto's 20191202 Sfeeractiviteit
02 december 2019

Breendonk

6 TSO ging op maandag 2 december naar het fort van Breendonk. De koude dag zorgde ervoor dat het fort eens zo indrukwekkend was. De verhalen van de gidsen over de gevangenen en de authentieke ruimtes waren zeer indrukwekkend. De leerlingen werden er stil van, en kregen zo ook een complimentje van de gidsen achteraf voor hun goed gedrag.
Een leerrijke en indrukwekkende uitstap!

Bekijk foto's Breendonk
02 december 2019

Virgo+ kiest vanuit haar traditie bewust voor ECONOMIE & ORGANISATIE en voor MAATSCHAPPIJ & WELZIJN

 

Wil je meer weten? Kom naar onze infoavond op dinsdag 3 december om 19 uur.
 Mail het aantal personen naar info.virgoplus@kov.be.

 Klik op de flyer om alvast meer te ontdekken!

19 november 2019

Infoavond sociale media

Het Katholiek Onderwijs Vilvoorde organiseert samen met de Gezinsbond een infoavond over sociale media in het gezin.

Heel wat jongeren zijn quasi continu bezig met online sociaal contact. Ze chatten, klikken, liken, taggen en swipen. En wat ken jij ervan? Zijn Whatsapp, Snapchat, Instagram of TikTok allesbehalve dagelijkse kost voor jou? Hoe zit het met online reputaties, wat doen sociale media met je gezin en hoe kun je grenzen stellen? Deze sessie staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie.

Tijdens de vorming ‘Veilig online: Sociale media' krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. In videogetuigenissen komen kinderen, jongeren, ouders en/of experts aan het woord. Er worden heel wat concrete tips aangereikt. Veilig Online is een initiatief van de Gezinsbond en Child Focus.

Wanneer? Op dinsdag 19 november om 20u

Waar? Het College Vilvoorde, ingang via de Spiegelstraat nr. 12

Prijs? Gratis

Inschrijven? Via ingevuld strookje op de brief, ten laatste op 8 november 2019 te overhandigen aan het onthaal in de nieuwbouw.

 

21 oktober 2019

Deelname scholenkampioenschap voetbal

Op woensdag 25 september vond de eerste ronde van het scholenkampioenschap voetbal plaats. In die eerste ronde namen onze sportieve leerlingen het op tegen GO!TA De Brug (Vilvoorde) en het Lutgardiscollege (Oudergem).

Onze buren uit Vilvoorde stonden in de eerste wedstrijd (2x 20 min.) georganiseerder op het veld, waardoor we tegen een 5-2 nederlaag aanliepen. Na enkele tactische aanpassingen verliep de tweede wedstrijd een heel stuk beter. Dankzij enkele mooie acties werd de gehoopte overwinning tegen het Lutgardiscollege een feit. Eindresultaat: 5-0!

25 september 2019

75 jaar Bevrijding

Ter gelegenheid van de herdenking van 75 jaar Bevrijding trok een eskadron met 20 moderne voertuigen van het leger en een 20-tal prachtig gerestaureerde en unieke WOII-voertuigen door België. Dit eskadron hield halt in Vilvoorde, vlakbij de school. De leerlingen van 6Office en 6VV bekeken de voertuigen van dichtbij en konden vragen stellen aan de militairen en acteurs. Sommigen probeerden de voertuigen ook uit. Het verleden kwam tot leven!

09 september 2019

Wij heten jullie van harte welkom op ons eerste oudercontact!

 

Eerste graad

Ma 9 september

19u: tweede jaar (eigen klaslokaal zoon/dochter)

19u30: eerste jaar (start in de refter)

 

Nieuwe leerlingen tweede en derde graad

Do 12 september

18u30-19u30 (in de refter)

 

Vijfde jaar Verzorging en Office: stages

Do 12 september

19u30-20u30 (lokaal D214 voor Verzorging/ lokaal D118 voor Office)

 

05 september 2019

Welkom!

We hopen dat iedereen een fijne zomervakantie had!

Maandag 2 september zetten we onze schoolpoorten met veel plezier terug open.
Bekijk hieronder alvast wanneer jij verwacht wordt.

• 1e jaar: van 8.25 tot 12.00 uur
• 2e jaar: van 12.55 tot 15.40 uur   (nieuwe leerlingen ook om 12.00 uur op het grasveld, goal aan de poort)
• 3e jaar: van 9.00 tot 12.00 uur     (nieuwe leerlingen ook om 12.00 uur onder de luifel van de nieuwbouw)
• 4e jaar: van 10.00 tot 12.00 uur   (nieuwe leerlingen ook om 12.00 uur onder de luifel van de nieuwbouw)
• 5e jaar: van 12.55 tot 14.35 uur   (nieuwe leerlingen ook om 12.00 uur onder de luifel van de nieuwbouw)•
• 6e jaar: van 14.00 tot 15.40 uur   (nieuwe leerlingen ook om 12.00 uur onder de luifel van de nieuwbouw)
• 7e jaar: van 14.00 tot 15.40 uur   (nieuwe leerlingen ook om 12.00 uur onder de luifel van de nieuwbouw)

We wensen iedereen een heel boeiend schooljaar!

 

30 augustus 2019

Fort van Breendonk

Op woensdag 12 juni gingen de leerlingen van 6 kantoor op uitstap. Het fort van Breendonk, een plaats waar honderden mannen en een dertigtal vrouwen immense pijn, honger en angst hebben gekend, soms met de dood tot gevolg. De gruwel die we kenden uit films, boeken en geschiedenislessen, kwam plots wel erg dichtbij. Het fort deed tijdens WOII dienst als doorgangskamp, in afwachting van een transport naar de concentratiekampen. Het leven was er echter even erg...

We werden allemaal stil bij de aanblik van de kamers en de verhalen van de gidsen. Wat zich hier allemaal heeft afgespeeld, mag echt nooit meer gebeuren. Laat het duidelijk zijn, discriminatie is dodelijk.

Bekijk foto's Breenkdonk
12 juni 2019

Op stap met 4VV

Met de leerlingen van 4 VV trokken we op dinsdag 4 juni naar het CC Bolwerk om er een gezellige
OKRA-namiddag van te maken. De leerlingen deden mee aan een leuke quiz. Er stond ook een Bingo op het programma. Eén van de leerlingen heeft zelfs een prijs in de wacht weten te slepen.

Een gezellige babbel, een drankje en een gezonde lach... meer hadden we niet nodig bij deze ervaring, die zowel voor de leerlingen als de ouderen erg verrijkend was.

05 juni 2019

Free podium

Op maandag 3 juni organiseerde de leerlingenraad weer haar Free Podium. Tijdens een heuse show kondenleerlingen dan vrijwillig hun talenten laten zien aan alle leerlingen van onze school.

Het publiek was heel enthousiast. Iedereen deed het prima en er werd dan ook massaal gestemd. Uiteindelijk kwam Thibaud, onze goochelaar, als winnaar uit de bus.

Bekijk foto's Free Podium
03 juni 2019

Verkeersdag voor de vijfdejaars

De leerlingen ondervonden de gevaren van spoorlopen dankzij een bewustmakingscampagne van Infrabel op onze school. Met een 3D-bril op de neus ervoeren zij hoe snel enkele stappen over het spoor fataal kunnen zijn.

Het artikel en de reportage van RingTV op onze school kan je hier bekijken.

28 mei 2019

Podiumplaats voor onze nieuwsneuzen!

De Nieuwsneuzenwedstrijd van RingTV zit erop. Onze leerlingen van 6 O&Cb kregen zowel van de jury als het publiek een mooie derde plaats! En terecht!
De beslissing van de jury kan je hier bekijken.

28 mei 2019

7 Kinderzorg en 7KZ maken het leuk op school

Toen de schoolbel op woensdag 15 mei voor alle andere leerlingen het signaal was dat ze naar huis mochten, sloegen de 5 harten van de leerlingen van 7 Kinderzorg een paar tellen sneller, maar al snel herpakten ze zich en hebben ze een 40-tal kinderen van 3 tot 12 jaar een onvergetelijke namiddag bezorgd.

Het thema was 'De zoo', en de kinderen hebben heel wat dieren leren kennen: hoe ze er uit zien, welke geluid ze maken, hoe ze bewegen... Onze leerlingen speelden een toneelspel, waarbij de kinderen zeer actief betrokken werden. Nadien waren er nog snoezelworkshops. De zevendejaars zorgden ook voor een stevige broodmaaltijd en een lekker tussendoortje.

Rond 16u startte het opruimen. Een zware job, want de leerlingen hadden heel veel materiaal gemaakt en meegebracht. Een dikke pluim voor 7KZ. De kinderen en de begeleidende leerkrachten vonden het een geslaagde dag!

Bekijk foto's Themadag
22 mei 2019

Examentips

De examens staan alweer voor de deur. Deze belangrijke periode brengt vaak stress en druk met zich mee.

Ouders kunnen hun kinderen daarbij helpen en motiveren!

21 mei 2019

Laatste 50 dagen voor onze afstuderenden

"Onze '50 laatste dagen-activiteit' is voorbij gevlogen. Vrijdag 10 mei hebben we kunnen genieten van een mooie uitstap die door de leerkrachten werd georganiseerd. We zijn een hele dag naar Phantasialand geweest. Daar waren we vrij en konden we het park ontdekken. Samen met 6 TSO en 7 BSO hebben we genoten van deze dag. We hebben beseft dat het onze laatste momenten samen zijn. Na jaren lang samen op school en in de klas is het volgend jaar zo ver: we verlaten Virgo+.
Bedankt aan alle leerkrachten die er alles aan gedaan hebben om er een leuk jaar van te maken."

Lara & Houda
7 BS a

Bekijk foto's Laatste 50 dagen
10 mei 2019

NieuwsNeuzen

De leerlingen van 6 O&Cb legden voor de NieuwsNeuzenwedstrijd Joeri Van den Brand van de partij Groen op de rooster. Als echte politieke interviewers stelden ze enkele terechte vragen en legden ze hem 5 moeilijke stellingen voor. Dit interview werd op vrijdag 10 mei uitgezonden en kunnen jullie hier herbekijken.

Om de publieksprijs te winnen, hebben wij ook uw stem nodig. Daarom maakten de leerlingen deze flyers.

Stemmen kan vanaf dinsdag 21 mei tot zaterdag 25 mei!

 

 

06 mei 2019

Sportdag 7de jaars

Onze 7de jaars gingen op sportdag naar Limburg, waar ze eerst een tochtje railbiketen door de mooie Limburgse natuur. In de namiddag stond het blotevoetenpad in Zutendaal op het programma.

Kijk zeker in het fotoboek naar de andere leuke foto's!

Bekijk foto's Sportdag 7dejaars
03 mei 2019

Op weg naar morgen...

De laatstejaars kregen vrijdagnamiddag heel wat info over het hoger onderwijs. Onder andere het leerkrediet, HBO5 en de mogelijkheden in de zorgsector werden toegelicht door medewerkers van het CLB, de UCLL en het H-team. In de workshops werden (zelf)testen en de beste sites over studiekeuze uitgeprobeerd. Oud-leerlingen stonden klaar om vragen te beantwoorden.

01 april 2019

Virgo-nieuwsneuzen

De leerlingen van 6O&Cb kregen bezoek van Kris Vander Gracht, journalist bij RINGtv. Kris vertelde enthousiast over zijn werk, de betrouwbaarheid van journalistiek en hoe je een interview afneemt. Binnenkort nemen de leerlingen deel aan "Nieuwsneuzen", een wedstrijd georganiseerd door RINGtv, en interviewen zij zelf een politicus. Wordt vervolgd...

25 maart 2019

Opendeurdag: een succes!

Op 16 maart vond onze jaarlijke opendeurdag plaats. We kunnen spreken van een groot succes, want heel wat geïnteresseerde mensen brachten onze school een bezoekje.

Tijdens de gepersonaliseerde rondleidingen en contact met vakleerkrachten kregen ouders en toekomstige leerlingen een goed beeld van onze school, opleidingen en ons nieuwe schoolgebouw.

Bovendien stond er een photobooth geïnstalleerd om alle blije en gekke momenten vast te leggen.

Bekijk foto's Opendeurdag
16 maart 2019

Belgische finale voor onze leerlingen?

27 leerlingen uit B&IT hebben op 6 februari 2019 deelgenomen aan de preselecties van de Belgische Informatica-Olympiade. Gedurende 75 minuten zijn ze supergeconcentreerd bezig geweest met logisch en probleemoplossend denken. De gemiddelde scores tonen aan dat onze leerlingen gerust kunnen wedijveren naast deze van andere Vlaamse scholen, die al jaren deelnemen. Nu afwachten wat de individuele minimumscore moet zijn om te kunnen deelnemen aan de Belgische finale… Alvast proficiat aan onze B&IT'ers!

08 februari 2019

CEO Ericsson geeft onze leerlingen inspiratie!

Maandag 14 januari hadden wij de eer Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson, te mogen ontvangen op onze school. Het werd een inspirerende voormiddag. Mevrouw Van Uffelen deed de leerlingen nadenken over digitalisering, in de breedste zin van het woord. Tevens werden de gevolgen hiervan op o.a. ondernemerschap en de arbeidsmarkt besproken.

 

15 januari 2019

Gastspreker mucoviscidose

Op woensdag 21 november kwam Katrien Van Nuffel iets meer vertellen over "haar verhaal".

Katrien is de zus van regisseur Hans Van Nuffel, maker van de film Adem.

Katrien heeft mucoviscidose, de meest voorkomende erfelijke ziekte in België.

Gemiddeld zijn er in ons land 1100 personen met deze ziekte en 1/20 personen zijn drager van het muco- gen.

6 verzorging (a/b) willen Katrien vooral bedanken om haar verhaal met ons te delen.

Het was een zeer leerrijke voormiddag.

23 november 2018