..  Virgo+
 
Op weg naar morgen...

De laatstejaars kregen vrijdagnamiddag heel wat info over het hoger onderwijs. Onder andere het leerkrediet, HBO5 en de mogelijkheden in de zorgsector werden toegelicht door medewerkers van het CLB, de UCLL en het H-team. In de workshops werden (zelf)testen en de beste sites over studiekeuze uitgeprobeerd. Oud-leerlingen stonden klaar om vragen te beantwoorden.

01 april 2019

Virgo-nieuwsneuzen

De leerlingen van 6O&Cb kregen bezoek van Kris Vander Gracht, journalist bij RINGtv. Kris vertelde enthousiast over zijn werk, de betrouwbaarheid van journalistiek en hoe je een interview afneemt. Binnenkort nemen de leerlingen deel aan "Nieuwsneuzen", een wedstrijd georganiseerd door RINGtv, en interviewen zij zelf een politicus. Wordt vervolgd...

25 maart 2019

Belgische finale voor onze leerlingen?

27 leerlingen uit B&IT hebben op 6 februari 2019 deelgenomen aan de preselecties van de Belgische Informatica-Olympiade. Gedurende 75 minuten zijn ze supergeconcentreerd bezig geweest met logisch en probleemoplossend denken. De gemiddelde scores tonen aan dat onze leerlingen gerust kunnen wedijveren naast deze van andere Vlaamse scholen, die al jaren deelnemen. Nu afwachten wat de individuele minimumscore moet zijn om te kunnen deelnemen aan de Belgische finale… Alvast proficiat aan onze B&IT'ers!

08 februari 2019

CEO Ericsson geeft onze leerlingen inspiratie!

Maandag 14 januari hadden wij de eer Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson, te mogen ontvangen op onze school. Het werd een inspirerende voormiddag. Mevrouw Van Uffelen deed de leerlingen nadenken over digitalisering, in de breedste zin van het woord. Tevens werden de gevolgen hiervan op o.a. ondernemerschap en de arbeidsmarkt besproken.

 

15 januari 2019

Hervorming secundair onderwijs

Virgo+ kiest vanuit haar traditie bewust voor economie & organisatie (EO) en voor maatschappij & welzijn (MW).

In het eerste jaar bieden we, naast 27 lesuren algemene vorming, 5 lesuren differentiatie aan.

30 december 2018

Inschrijvingen 2019-2020

Het eerste deel van het schooljaar zit er alweer op. We kijken met z'n allen uit naar een nieuw kalenderjaar, maar velen zijn ook al bezig met volgend schooljaar. Zo ook Virgo+...

Wil je onze school eens bezoeken? Dat kan zeker! Prik dan 26 februari vast in je agenda. De infoavond gaat door om 19u.

Geïnteresseerde leerlingen voor het eerste jaar secundair kunnen zich van 1 maart tot 29 maart 2019 digitaal aanmelden. De inschrijvingsperiode voor de aangemelde leerlingen gaat door van 6 mei tot 24 mei 2019. Leerlingen voor het tweede tot het zevende jaar kunnen zich vanaf dinsdag 23 april 2019 inschrijven na telefonische afspraak (02 254 88 20).

Meer informatie vind je hier.

30 december 2018

Gastspreker mucoviscidose

Op woensdag 21 november kwam Katrien Van Nuffel iets meer vertellen over "haar verhaal".

Katrien is de zus van regisseur Hans Van Nuffel, maker van de film Adem.

Katrien heeft mucoviscidose, de meest voorkomende erfelijke ziekte in België.

Gemiddeld zijn er in ons land 1100 personen met deze ziekte en 1/20 personen zijn drager van het muco- gen.

6 verzorging (a/b) willen Katrien vooral bedanken om haar verhaal met ons te delen.

Het was een zeer leerrijke voormiddag.

23 november 2018

Laatste activiteit van 6VZ in WZC Rietdijk

Op 22 juni heeft 6 Verzorging haar laatste activiteit uitgevoerd in WZC Rietdijk: ZUMBA-GOLD. Er werden vooraf eenvoudige danspassen voor bedacht en uitgewerkt. 
Met veel enthousiasme werd er door de zorgvragers, zowel de vrouwen als de mannen, meegedanst. 'Dit moet meer gebeuren!' weerklonk het door de zorgvragers...


Bekijk foto's 6VZ laatste activiteit
22 juni 2018

Leerkracht voor 1 dag

Vandaag voerde 5 STW de laatste IO-opdracht voor dit schooljaar uit: Leerkracht voor 1 dag.

Ze lieten hun petekinderen van 1 STV kennismaken met 4 vakken uit de richting STW : Expressie, Natuurwetenschappen, Sociale Wetenschappen en Voedingswetenschappen. Ze gaven een interactieve les over een lesonderwerp dat dit schooljaar behandeld werd.

Hun petekinderen waren enthousiast en voor 5 STW was het een bijzonder leerrijke ervaring!

Bekijk foto's Leerkracht voor 1 dag 5 STW
07 juni 2018

3de doe-dag voor 6VZ

Op woensdag 6 juni ging de 3e doe-dag door van de GIP-6 Verzorging. We mochten rekenen op de samenwerking met de kleuterschool 'de Knipoog'.
Voor dit deeltje moesten de leerlingen per 2 een leeshoekje inrichten. 'In het bos, in de zee, op de boerderij, aan het kasteel, in de slaapkamer, ...' werd een verhaal verteld waarbij de kleuters interactief betrokken werden. De kindjes van de eerste kleuterklas waren één en al oor... ze luisterden geboeid tot de laatste minuut!

Bekijk foto's 3de doe-dag GIP 6VZ
06 juni 2018

GIP-dag van 7TBZ

De leerlingen van 7TBZ werkten een heel schooljaar naar deze dag toe. Alles begon met een interview bij de oude zorgvragers, want ze moesten te weten komen wat deze personen nog eens HEEL GRAAG wilden doen als activiteit.

Na een enquête wisten de leerlingen het: wandelen, koken, dieren verzorgen, naaien, dansen en tuinieren! Voor sommige leerlingen was dit een heus avontuur, want soms was de activiteit ongekend terrein... maar het werd een leerrijke namiddag in een mooi versierde zaal. Er werd volop werd genoten door jong en oud. Eerst was er de inspanning, gevolgd door een heerlijk drankje en cake.

Bekijk foto's GIP 7TBZ
24 mei 2018

NIEUWSBRIEF mei

Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken.

18 mei 2018

3VV in Brussel en Mini-Europa

Vandaag maakten onze 3VV'ers een uitstap naar Brussel. Daar bezochten ze het Atomium, zowel in grote als kleine versie...

Bekijk foto's 3VV Brussel
15 mei 2018

Verkeerdag 2de-jaars
Op dinsdag 15 mei werden de leerlingen van ons tweede jaar ondergedompeld in de wereld van het verkeer.
  • Wat is een dode hoek?
  • Wat moet ik doen wanneer ik iemand bewusteloos aantref?
  • Waarvoor dient de app 112?
  • Mag ik fietsen en terwijl een selfie nemen?
  • Welk gevaar loop ik wanneer ik een spoorweg zomaar oversteek?
  • Hoe kan ik een fietsband repareren zonder mijn wiel te verwijderen?
  • Wat zie ik en wat zie ik niet vanuit de cabine van een vrachtwagen?
  • Wat wordt van mij verwacht op een Lijnbus?
  • Hoe ontsnap ik uit een brandende bus?
De aanwezige leerkrachten genoten duidelijk van het enthousiasme en de medewerking van al onze tweedejaars. Op het einde van de dag werden ze dan ook terecht beloond met een verfrissend ijsje.
Het was een topactiviteit!!!


Bekijk foto's Verkeersdag 2de jaars
15 mei 2018

Moederdag-welness o.l.v. 7TBZ in het wijkhuis Kassei

Toen we aankwamen, waren de 'mama's' zich al aan het verheugen op wat komen zou.
7TBZ heeft bijna iedereen onder hen verwend met een hand-, gelaats- en of voetmassage... met als kers op de taart: nog wat make-up! Er werd volop genoten... De verwennerij werd met een krachtig applaus voor onze leerlingen bestempeld.

'Tot volgend jaar!' weerklonk het...

Bekijk foto's 7TBZ: Samenwerking OCMW Vilvoorde en Virgo
14 mei 2018

Quiz door 6VZ

Als toepassing op de leerstof, organiseerden de leerlingen van 6VZ in kleine groepjes een quiz voor de bewoners van WZC Rietdijk. Ze begonnen met elk een thema te kiezen. Daar stelden ze dan vragen over op.
Tijdens het uitvoeren van de quiz, begeleidden de leerlingen de oude zorgvragers. Er werd hard nagedacht, maar vooral veel gelachen... en lekker gegeten van de cake die de leerlingen hadden voorzien!

Bekijk foto's 6VZ Quiz in WZC Rietdijk
03 mei 2018

5STW organiseert een sportdag voor de lagere school

De leerlingen van 5 Sociale - en Technische Wetenschappen organiseerden op 3 mei een sportdag voor het vijfde leerjaar van basisschool 'De Knipoog'.
Fitheidstesten, een gezond voedingsmoment en een sportactiviteit in het thema 'Escape game' stonden op het programma.

 

Bekijk foto's Sportdag 5 STW
03 mei 2018

7TBZ ondersteunt tijdens de 'Week van de valpreventie'

De leerlingen van 7TBZ mochten de zorgvragers van WZC Rietdijk begeleiden bij het stoelturnen en de rollator-cha-cha-cha. Nadien waren er nog allerhande gezelschapsspelen. Er heerste een ware competentiestrijd... Iedereen wou winnen! Met de nodige motivatie slaagden de leerlingen er in om iedereen te laten presteren. De tijd vloog voorbij... Iedereen had het naar zijn zin!

Bekijk foto's 7TBZ Valpreventie
26 april 2018

B-stroom project: Een reis rond de wereld!

Onze leerlingen maakten tijdens het B-stroom project een boeiende reis rond de wereld. Daarbij ontdekten ze allerhande gebruiken en typische kenmerken van vele landen door toffe, sportieve en vaak erg smakelijke opdrachtjes.

Om af te sluiten was er ook het internationale buffet. Smullen geblazen!

Bekijk foto's B-stroom project
23 maart 2018

Workshop 4STW B - Belvue museum Brussel: Vooroordelen? Oogkleppen af!

4STWb volgde een zeer interessant workshop over democratie en burgerschap.

Vooroordelen? Onze blik op de wereld is toch wat verruimd!

01 maart 2018