..  Het College
 

De leerlingenraden


Onze leerlingen laten van zich horen!

In Het College hebben we dit schooljaar twee leerlingenraden. Eentje in de eerste graad, o.l.v. meneer Janssens en eentje voor de 2de en de 3de graad met meneer Haegeman als coach.

Beide leerlingenraden zijn enthousiast gestart.

In de eerste graad werken we met een vertegenwoordiger per klas. In de klas werden daarom verkiezingen op poten gezet. Samen met de leerlingen  werd ook een lijstje met actiepunten opgesteld.
In de leerlingenraad gaan de vertegenwoordigers aan de slag met een lijst waarop alle actiepunten van de verschillende klassen gebundeld werden. Ze kiezen een aantal prioritaire punten om aan te werken en om voor te leggen aan de directeur. 
Om dit allemaal in een gemoedelijke en ontspannen sfeer te kunnen laten gebeuren hebben de leerlingen tijdens een eerste vergadering uitgebreid kennis gemaakt met elkaar tijdens een heuse spelnamiddag.
In het eerste trimester zat de leerlingenraad niet stil. De leerlingen mochten reeds hun mening geven over de proefwerkroosters , hebben ze geholpen bij de rode neuzenactie en zijn ze begonnen met het uitwerken van acties voor het tweede en derde trimester. Deze actiepunten werden al voorgelegd bij de directie en goed bevonden. Zo staat in het tweede trimester de verkoop van Valentijnsroosjes op het programma. Wat het derde trimester zal brengen, is nog een goed bewaard geheim.
Nieuws van de leerlingenraad kunnen de leerlingen volgen in de klas. De klasvertegenwoordiger brengt immers steeds verslag uit.


In de tweede en derde graad zijn er 15 enthousiaste leerlingen die om de twee weken op dinsdag vergaderen. Onder leiding van voorzitter Sebastien uit 6A en ondervoorzitter Niels uit 5A en Leni uit 5B bespreken ze de verschillende actiepunten.

Dit schooljaar hebben de leerlingen van de leerlingenraad reeds soep verkocht op de dag van de jeugdbeweging, werd er een microgolfoven aangevraagd voor de tweede graad en nodigden ze de Sint uit voor een bezoekje aan alle brave kindjes van Het College. Verder trachten ze de spreekbuis te zijn van alle leerlingen en communiceren ze rechtstreeks met de directie en de pedagogische raad wanneer nodig. De leerlingenraad ontving reeds van verschillende klassen mogelijke actiepunten. Deze vragen en wensen worden nu gebundeld om te bepalen waar er in de toekomst verder aan gewerkt wordt. Reeds concrete plannen voor de toekomst zijn: wereldwinkel, betere toiletten, winterfestival,…