..  TechnOV
 

 

Online inschrijving eetfestijn --> HIER

Inschijven via mail: eetfestijn.technov@kov.be

              

STEM in Industriële Wetenschappen --> download de folderDownload Schoolbrochure

 

 

Onze leerlingen aan het werk 15 september 2017

De eerste schoolmaand is halfweg en graag geven we jullie enkele sfeerbeelden mee van onze jongens en meisjes aan het werk!

Bekijk foto's Leerlingen aan het werk

GIP examen 23 juni 2017

Op 23 juni stelden de leerlingen van het 6de en 7de jaar hun geïntegreerde proef (GIP) voor een een interne en externe jury. Een hoogtepunt voor onze school waarbij de projecten van onze leerlingen worden voorgesteld. Knap wek!

Madrid 2017 23 mei 2017

Tijdens de Paasvakantie trokken onze laatstejaars richting Madrid. 6 dagen hebben ze genoten van heel wat cultuur en fijne momenten. Een geslaagde afscheidsreis voor onze leerlingen!

 

Bekijk foto's Madrid 2017

Brabant gipt 18 mei 2017

Op 18 mei stelden enkele leerlingen van 6IW, 6MVT en 6LC hun eindwerk voor aan de provenciale wedstrijd Brabant gipt. TechnOV mag terecht trots zijn op de projecten van haar leerlingen!

Rotary wedstrijd - Meise 17 mei 2017

Het is een jaarlijkse traditie dat de Rotary van Meise creatief talent aan het woord laat. Proficiat aan Felix en Mary uit 6IW met de voorstelling van hun GIP-project.

Paris 05 mei 2017

Op 3, 4 en 5 mei hebben onze leerlingen van 5EIT, 5MVT, 5IW, 5HB, 5LC en 5VC de lichtstad bezocht. De zon was volop van de partij. We hebben een druk programma afgewerkt en zijn met heel veel mooie herinneringen naar huis teruggekeerd!

Bekijk foto's Parijs 5e jaars

Wild in't park 30 april 2017

Op 5,6 en 7 mei gaat in Herent het jaarlijkse muziekfestival "Wild in't park" door. Onze leerlingen van het 7de jaar Interieurinrichting mochten de ingang van dit festival opbouwen. Een zeer leerlijke ervaring!

www.wildintpark.be

Bekijk foto's Opbouwen decor Wild in het park - 7IN

Sportdag 30 april 2017

Op 28 april ging de jaarlijkse sportdag door. De hele school was aanwezig op het sportdomein van de Nekker in Mechelen. Het weer was niet echt fantastisch maar dat kon de sportieve pret van onze leerlingen niet bederven. Een was meer dat geslaagde sportdag!

Bekijk foto's Sportdag

Project diversiteit 30 april 2017

Op donderdag 27 april namen alle leerlingen van de eerste graad deel aan een boeiende en fijn projectdag rond diversiteit.

Bekijk foto's Project diversiteit

STEMBRIEF 2de trimester 29 maart 2017

Graag geven we jullie onze 4de STEMBRIEF mee. Alvast heel veel leesplezier!

Week tegen pesten 22 februari 2017


Van 17 tot en met 24 februari gaat de Vlaamse week tegen pesten door. Ook in onze school staat in deze week dit thema centraal en nemen onze leerlingen deel aan meerdere activiteiten. Graag geven we de ouders onze infobrochure mee: hier downloaden.

Columbus exploratietool 21 februari 2017
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits wil het studiekeuzeproces van leerlingen versterken en heeft daarom in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Antwerpen een nieuw exploratie-instrument ter beschikking gesteld, nl. Columbus. Columbus is een online tool voor alle leerlingen in het leerjaar waarin ze het diploma secundair onderwijs kunnen behalen dat hen toegang verleent tot het hoger onderwijs. Onze leerlingen van 6TSO zullen vanaf 21 februari deelnemen aan dit onderzoek dat hen verder zal helpen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? 

STEM workshops 5IW en 6IW 18 februari 2017

Op 30 januari namen de leerlingen van 5IW en 6IW deel aan heel wat STEM-workshops in de Thomas More Hogeschool (Campus De Nayer). Zij verdiepten zich in de elektronica, de automechanica en ICT. Boeiend!

Namur - 4TSO 15 februari 2017

In het kader van de lessen Frans bezochten onze leerlingen van 4TSO de stad Namen. Voor velen was deze stad onbekend maar dat maakte deze excursie meer dan goed!

Bekijk foto's Namur - 4TSO

Studiedag 6EIT 10 februari 2017

Op vrijdag 10 februari namen de leerlingen van 6EIT (Elektrische Installatietechnieken) deel aan een studiedag van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Het was een boeiende en leerrijke extra-muros voor onze leerlingen.

Bekijk foto's Studiedag Plantyn Hogeschool - 6EIT

Coldplay 08 februari 2017

Vandaag stond de les muzikale opvoeding in het teken van Viva la Vida van Coldplay. Het lukte de leerlingen van 2ME best aardig om het aanstekelijke ritme in de klas te laten weerklinken!

STEM-olympiade 07 februari 2017

Deze week namen de leerlingen van 1TEC en 2ME (A-stroom) deel aan de Vlaamse STEM-olympiade. We geven jullie graag enkele sfeerbeelden mee van onze gedreven leerlingen!

MOS-werking 31 januari 2017

Juriaan en Adam, MOS-leerlingen van de leerlingenraad, stelden op 30 januari hun actieplan rond de "Dikketruiendag" voor aan de schooldirectie. Het belooft een leuke editie te worden. Wordt vervolgd!

Pedagogische studiedag 27 januari 2017

Op 27 januari vond de jaarlijkse pedagogische studiedag plaats. Een lesvrije dag voor de leerlingen maar een intensieve en boeiende dag voor het personeel. Er kwamen twee thema's aan bod: de implementatie van het nieuwe evaluatiebeleid en werken aan een verbindend schoolklimaat.

Praatcafé met de Okanouders 26 januari 2017

"Mijn kind in de nieuwe maatschappij" Dit was het gespreksthema van het PRAATCAFÉ voor de ouders van de Okan-klas. Okan is onze onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers in België. De kinderen krijgen een taalbad van 1 jaar en door heel wat activiteiten kunnen zij inburgeren in onze samenleving. Hierbij is de ouderbetrekking van groot belang

Onderwijsmarkten 25 januari 2017

Januari is traditiegetrouw een periode waar onze school op heel wat onderwijsmarkten staat. Zo kunnen we toekomstige leerlingen en hun ouders nog meer informeren over het opleidingsaanbod van onze school. Naast leerkrachten staan er steeds ook leerlingen paraat om met fierheid TechnOV te vertegenwoordigen.

Autosalon 2017 16 januari 2017

Op 16 januari bezochten de leerlingen van de afdeling auto en vrachtwagen het autosalon. Een leerrijke dag en fijn om samen met Kim Clijsters op de foto te gaan! ;-)

Goede voornemens 10 januari 2017

Het tweede trimester is van start gegaan en heel wat leerlingen zijn hun voornemens voor 2017 niet vergeten. De avondstudie had weer veel succes!

Idem Dito 23 december 2016

Op 23 december zamelde TechnOV voedselpakketten in voor Idem Dito. Hiermee hopen we in deze Kerstperiode de sociaal zwakkeren uit onze samenleving een extra steuntje te kunnen geven!

Nieuwsbrief 23 december 2016

Als bijlage geven we jullie graag onze trimestriële nieuwsbrief mee met heel wat wetenschappelijk en technologisch nieuws uit TechnOV. Alvast veel leesplezier! --> download

Lees meer

Voederhuisjes 14 december 2016

De leerlingen van de 2de graad Houtbewerking hebben vakoverschrijdend een gamma voederhuisjes voor de vogeltjes gemaakt. Tijdens de les Frans hebben de leerlingen de nodige instructies in het Frans gekregen om in de praktijkruimte aan de slag te kunnen. De vogeltjes rond TechnOV zullen geen honger hebben tijdens de wintermaanden!

Bekijk foto's Voederbakjes 2de graad Hout

Kerstexamens 14 december 2016

We wensen onze leerlingen uit de A-stroom en TSO heel veel succes toe met hun examens!

Bekijk foto's Examens Kerstmis

Project actief burgerschap 13 december 2016

Van 11 tot en met 13 december namen onze leerlingen van 5A en 5LC deel aan het project "Actief burgerschap". Als leerlingen binnen de nijverheidssector dienden zij een steentje bij te dragen in de sociale sector. Voor onze jongens en meisjes is dit een ideale gelegenheid om hun horizonten te verruimen en om hun burgerzin te vergoten. Proficiat aan alle deelnemers. In maart zijn 5EI, 5Hout en 5VC aan de beurt.

Bekijk foto's Project actief burgerschap

Klaar voor hun dagrit 26 november 2016

Een mooie herfstochtend en onze leerlingen van 6 VC (Vrachtwagenchauffeur)zijn klaar voor hun rit!

De gezonde week 25 november 2016

Van 21 tot en met 25 november ging de gezonde week door in TechnOV. Tijdens de middagpauzes werd er gezonde soep aangeboden, was er heerlijke verse fruitsalade en hadden de titularissen ook een gezonde lunch voorbereid. Als afsluiter kregen op 25 november alle leerlingen een heerlijk gezond ontbijt!

De warmste week 23 november 2016

op 23 november startte de leerlingenraad met hun eerste activiteit in het kader de "Warmste week" van Studio Brussel. Met de opbrengst van de heerlijke chocolademelk zijn de eerste centjes binnen voor de "Mobile School"!

Leren Leren in TechnOV 26 oktober 2016

Op 26 oktober woonden onze 1stejaars en hun ouders in het CC Bolwerk een boeiende infoavond bij over Leren Leren. Onze school hecht heel veel belang aan het leerproces van de leerlingen. Zo kunnen onze leerlingen op maandag-, dinsdag- en donderdagavond steeds tot 17u30 terecht in de zorgstudie waar leerkrachten en leerlingen van het 6de jaar met veel enthousiasme ondersteuning bieden bij het leerproces.

Bekijk foto's Leren Leren 1ste jaars

Eetfestijn 2016 23 oktober 2016

Het TechnOV eetfestijn zit er na twee dagen op en we zijn alle bezoekers ontzettend dankbaar voor hun aanwezigheid op zaterdagavond of zondagmiddag. Onze school is natuurlijk ook fier op de fantastische inzet van de collega's en de vele leerlingen die op zeer professionele wijze de bezoekers hebben bediend!

Bekijk foto's Eetfestijn 2016

Dag van de jeugdbeweging 23 oktober 2016

Op vrijdag 21 oktober was het "Dag van de jeugdbeweging". Tijdens de middagpauze organiseerde de leerlingenraad heel wat spelletjes vanuit hun eigen jeugdbeweging.

Bekijk foto's Dag van de jeugdbeweging

Startdag Brabant gipt 21 oktober 2016

Op 21 oktober volgende enkele leerlingen van het 6de jaar Industriële Wetenschappen, Mechanische Vormgevingstechnieken en Lassen Constructie een opleidingsdag voor de jaarlijkse wedstrijd "Brabant gipt". Onze leerlingen werden begeleid door studenten van de lerarenopleiding UCLL die de nodige ondersteuning boden zodat onze leerlingen hun GIP zelfstandig kunnen afwerken tegen mei 2017. Een belangrijk onderdeel hierbij was het creëren van een eigen website met de daarin vooropgestelde doelen. Silke en Hashim waren de terechte winnaars van deze wedstrijd. Proficiat en onze school kijkt alvast uit naar jullie eindwerken. We wensen Kevin, Stijn, Silke en Hachim veel succes!

Bekijk foto's Voorbereiding Brabant gipt