..  Het College
 
Welkom 02 september 2017


Leerlingenfeest 09 februari 2018

We sloten de periode voor de krokusvakantie af met een weer spetterend leerlingenfeest!


 

Minister Geens in onze school 29 januari 2018

Hoog bezoek deze namiddag op onze school: minister van Justitie Koen Geens kwam deze namiddag gedurende twee lesuren praten en vragen beantwoorden over justitie.

De nieuwsneuzen (een actie van RINGtv) van de richting Humane Wetenschappen en Latijn maakten van deze gebeurtenis zelf een nieuwsitem. De reportage van RINGtv kunt u hier nog eens zien.


Technopolis 15 januari 2018

In het kader van de lessen natuurwetenschappen, wetenschappelijk werk en techniek trokken de tweedejaars naar Technopolis in Mechelen.


Gelukkig nieuwjaar! 08 januari 2018
De school wenst iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar!            

Prettige vakantie! 22 december 2017

 


Infoavond en brochure 24 november 2017

Hier vindt u onze schoolbrochure.

 
Beste ouders en leerlingen,

Jullie zijn van harte welkom op onze INFOAVOND die plaatsvindt op maandag 4 december 2017 om 19.00u. De ingang is via de Spiegelstraat 12.

Kom zeker langs wanneer je alles wil weten over:
- ons pedagogisch project
- ons studieaanbod
- onze projecten STEM en CLIL
- de inschrijvingsdatum (01/03/2018)
Na het algemene gedeelte kan je extra vragen te stellen aan de aanwezige leerkrachten.
Tijdens de uiteenzetting krijgen de leerlingen een lesje STEM en CLIL zodat ze zelf de meerwaarde van deze projecten kunnen ondervinden.
 
Heb je interesse, schrijf je dan snel in via info.college@kov.be. De plaatsen zijn beperkt.

Wij hopen jullie te mogen verwelkomen.
Het leerkrachtenteam en de directie.

Basket 3x3 22 november 2017
Op woensdagnamiddag was er een baskettornooi voor ploegjes van drie spelers, georganiseerd door de Stichting Vlaamse Schoolsport.  
Er werd met volle inzet en veel fair play gespeeld.

Rafael, Zander, Lander en Robbe behaalden de eerste plaats op het miniementornooi. Proficiat!

Het College vaardigde maar liefst 7 teams af. 


Old Skool Volley for Life 13 november 2017

De leerlingen van de Topsportschool Volleybal te Vilvoorde organiseren op maandag 27 november een benefietwedstrijd ten voordele van Special Olympics Belgium. Dit kadert in de Warmste Week van Music for LIfe (Studio Brussel).

De spelers van de Young Yellow Tigers en de Young Red Dragons nemen u terug mee in de tijd en spelen een Old Skool Volleybalwedstrijd in de sfeer van de jaren ’80. Wees voorbereid op haarbanden, te korte broekjes, beenwarmers en meer foute attributen.

Bezoek hier hun Facebookpagina.


YOUCA 19 oktober 2017

Vandaag was het YOUCA! Dat betekent  'Youth for Change and Action' en heette vroeger Zuiddag. Dat is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.


Een heleboel zesdejaars werkten zo een dag lang op een "stageplaats". De opbrengst hiervan ging naar een project voor jongeren in El Salvador.


Scholenveldloop 17 oktober 2017

In Domein Drie Fonteinen vindt er jaarlijks een veldloop plaats voor alle Vilvoordse scholen. Deels op de atletiekpiste, deels in het bos lopen alle leerlingen zo veel mogelijk rondjes. Zowel bij de meisjes als bij de jongens haalde Het College verdienstelijke ereplaatsen.


Tweedaagse, ontmoetingsdag en LOL-dag 29 september 2017

De eerstejaars trokken weer naar Domein Heibrand in Westmalle voor een tweedaagse. Het waren twee onvergetelijke dagen!

Daarnaast hadden de tweedejaars hun jaarlijkse ontmoetingsdag en de derdejaars hun LOL-dag.


Biotoopstudie 25 september 2017

De eerstejaars trekken onder kundige leiding van hun leerkracten natuurwetenschappen naar Domein Drie Fonteinen. Daar leren zij hoe een biotoop georganiseerd is.


Leerlingen in Slovakije 19 september 2017

Van 17 tot 23 september vindt International Village plaats. Dat is een project waarbij leerlingen uit verschillende landen van de wereld samenkomen in Slovakije en verschillende activiteiten doen met als gezamenlijke voertaal het Engels.

Van onze school zijn er 17 leerlingen uit het zesde jaar mee, onder begeleiding van de heren Zurings en Van Tomme.

En het bevalt hen daar duidelijk goed!


De eerste schooldag 04 september 2017

Het schooljaar is vandaag ook voor de leerlingen gestart! Iedereen werd vandaag op school verwacht voor de kennismaking met de nieuwe klasgenoten en klasleerkracht. 

Aan alle nieuwe en vertrouwde gezichten: welkom op Het College!

Hieronder wat sfeerbeelden van vandaag. Bij de fotoboeken vind je nog veel meer foto's!

 


CLIL en STEM in 2017-2018 01 september 2017

Vanaf dit schooljaar (2017-2018) is er ook STEM in de derde graad in het keuzepakket op Het College aanwezig.

Via deze link kunt u een filmpje over STEM zien.Op deze website (links hiernaast) vindt u ook het vernieuwde studieaanbod van onze school.

Ook het aanbod CLIL is uitgebreid vanaf dit schooljaar. Ook hiervan een filmpje.


Vakantie! 30 juni 2017

Het schooljaar zit erop!


Hopelijk heeft iedereen goede resultaten voor de proefwerken met een bevredigend attest als gevolg.


Nu vakantie! Geniet ervan allemaal!

En tot maandag 4 september!

Laatste lessen / Proefwerken 13 juni 2017

Het schooljaar nadert zijn einde.

De leerlingen van de hogere jaren zijn al bezig met de proefwerken. In de lagere jaren zijn de laatste lessen nog bezig.


Voetbalmatch 2F tegen de leerkrachten 01 juni 2017

De winnaars van het voetbaltornooi in de eerste graad, klas 2F, namen het deze middag in een galawedstrijd op tegen een leerkrachtenteam. Na een spannende wedstrijd werd het 3-2 voor de leerkrachten. Het publiek genoot ervan.


4 Economie naar Walibi 29 mei 2017

Onze leerlingen uit het vierde jaar hebben dit jaar hun ziel gegeven aan de economie, en startten als het ware een kleine mini-onderneming op! Bovendien waren onze meisjes van HéHo genomineerd voor de fotowedstrijd.

We werden uitgenodigd om naar Walibi te gaan en daar werden we verwelkomd door jawel, Laura Tesoro! Jammer genoeg wonnen de meisjes van HéHo niet te hoofdprijs, maar werden we wel allemaal getroost met een namiddag vol van heerlijke attracties in Walibi! Toch proficiat!
 


Sportdag 19 mei 2017

Al onze klassen waren vandaag op sportdag. Ze verspreidden zich zowat over heel Vlaanderen. Het weer was twijfelachtig, maar viel uiteindelijk best mee.


JES-weekend! 15 mei 2017

Ons JES-weekend was ook dit jaar weer een daverend succes!

Alle bezoekers konden zich naar hartelust uitleven.


Mondiale dag 28 april 2017

Vandaag maakten de klassen van het eerste en tweede jaar een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht. 's Middags werd dat dan met veel smaak verorberd. Ook de tweede en derde graad konden nog wat mee-eten.


Adriaan wint taalwedstrijd! 22 maart 2017

Adriaan Jacobs uit 6C  nam vandaag deel aan de taalwedstrijd Nederlands van de KUL. Hij gaf een uitmundende presentatie ten beste. 

En dat werd beloond: hij kreeg voor zijn performance de eerste plaats! Een unicum voor Het College (maar hopelijk volgen er in de volgende jaren nog meer!) Zijn prijs: een zomercursus literatuur in Amsterdam.

Een dikke proficiat dus voor Adriaan!

Excursie naar Aubéchies 06 maart 2017

De eerstejaars trokken vandaag naar Archéosite, een openluchtmuseum over de prehistorie. 


Leerlingenfeest 24 februari 2017

Vlak voor de krokusvakantie organiseren de zesdejaars traditioneel het leerlingenfeest. Iedereen was verkleed, er was een catwalk, een hele show en een heleboel spelletjes.


Ondernemersdag 23 februari 2017

Mevrouw De Baerdemaeker organiseerde voor de zesdejaars een ondernemersdag. Ze leerden hierbij over ondernemen. Verscheidene sprekers kwamen aan het woord.

Unizo-voorzitter Karel Vat Eetvelt (foto) gaf een inleiding.

Hier lees je er meer over.


Dikketruiendag en chocomelk 17 februari 2017

Vandaag was het dikketruiendag. Heel wat leerlingen droegen een dikke trui. Maar er was 's middags ook een fotoshoot waar elke klas van de eerste graad zich speciaal uitdoste uitdoste om aandacht te vragen voor de klimaatopwarming. Voor de tweede en derde graad werd er warme chocomelk verkocht.


Overlijden Merel De Prins 30 oktober 2015
 

Alle leerlingen, personeelsleden en de directie van Het College zijn in diepe rouw om het plotse overlijden van Merel De Prins uit klas 1A. Zij kwam op woensdag 28 oktober om het leven na een verkeersongeval op weg naar huis. Wij verliezen met Merel een goedlachse, lieve, behulpzame en talentvolle leerling. Onze gedachten zijn voortdurend bij Jens, de ouders en de grootouders en iedereen die getroffen is. Wij delen hun immense verdriet en bieden onze steun aan, nu en in al de moeilijke jaren die nog komen. Merel krijgt voor altijd een plaats in onze school.